DigiTaalhuis

Welkom in het DigiTaalhuis!

Het is niet nodig om je te schamen als je niet zo goed kan lezen of als je niet met de computer kan werken. Er is taalbegeleiding, er zijn oefenmogelijkheden en vrijwilligers om je te helpen. Onthoud dat je niet de enige bent. Het is leuk, gezellig en nuttig om in de Bibliotheek te leren lezen. En er gaat een wereld voor je open!

Taal met koffie

Taal met koffie is bedoeld voor iedereen die bezig is met de Nederlandse taal en graag met anderen Nederlands praat. Zo leer je andere mensen kennen en verbetert je Nederlandse taalvaardigheid. Wij helpen u wekelijks in de Bibliotheek:

  • Puttershoek, dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • Oud-Beijerland Centrum, dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur
  • 's-Gravendeel, woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • Zuid-Beijerland (in De PassieHoek), vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • Numansdorp, vrijdag van 13.30 tot 15.00 uur

Voor meer informatie kun je mailen naar taalhuis@debhw.nl. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig en je hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek.

Hoeksche Waardse Babbelbox

Online oefenen met het spreken van de Nederlandse taal samen met taalvrijwilligers. Iedere maandagavond van 20.00-21.00 uur. 

Meedoen kan met een computer, laptop of tablet met camera en microfoon. Aanmelden via taalhuis@debhw.nl

Word Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed?

Meld je aan!


Oekraïne

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

Lees meer


Taalbegeleiding

Wil jij beter leren lezen en schrijven? Aarzel niet en meld je aan voor gratis taalbegeleiding Nederlands in de Bibliotheek!

Aanmelden

Zelf oefenen

In de bibliotheek kun je zelf oefenen.

  • www.oefenen.nl. Over taal, werk, geld, rekenen, internet, opvoeding en gezondheid. 
  • www.taalklas.nl. Nederlands oefenen op internet. 
  • www.steffie.nl. Zij legt op een gemakkelijke manier uit hoe dingen werken, zoals internet, ov-chipkaart en sociale netwerken.
  • www.lezenenschrijven.nl/ik-wil-leren. Van taalvragen, tot rekenen en computervragen, hier kun je van alles leren. Zelfs over gezond eten en geldzaken.

Samenwerkingspartners

Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard is een samenwerkingsverband tussen meerdere lokale partners, zoals de gemeente, bibliotheek, SeniorWeb, WIHW, HW Wonen, taalaanbieders, Humanitas, Het Rode Kruis, Zorgwaard, Welzijn Hoeksche Waard en anderen.

Contactpersoon

Marleen de Vries | 0186 - 653432