Basisvaardigheden

Digitaal spreekuur

Heb jij hulp nodig bij of een vraag over het gebruik van je tablet of smarthpone? Of wil je meer weten over het lenen en lezen van e-books? In de bibliotheek is er regelmatig gelegenheid om al je vragen over tablets, smartphones en e-books te stellen.

Lees meer

Formulierenhulp en belastinghulp

De medewerkers van Humanitas helpen je tijdens de Formulierenhulp met allerlei aanvragen zoals uitkeringen en toeslagen. In maart en april kun je er ook terecht met vragen over je belastingaangifte. 

Lees meer

SeniorWeb

Wil je whatsappen of facetimen met je kleinkind? Foto’s en video’s maken, facebooken, muziek streamen of op vakantie met e-reader? Het leven wordt een stuk leuker als je digitaal fit bent. Wat je ook met je tablet, computer of smartphone wilt doen, SeniorWeb helpt erbij met praktische uitleg, online cursussen en persoonlijke hulp.

Lees meer


Cursus digisterker

De overheid gaat digitaal! Jij ook? De cursus Digisterker in de Bibliotheek helpt je op weg.

Bekijk details


Beeldbellen ingewikkeld?

Videobellen met familie, online bankieren of boodschappen bestellen? Het is fijn om digitaal mee te kunnen doen, maar het kan ook lastig zijn. Zeker als je op jezelf bent aangewezen en niet goed weet waar je moet beginnen. De DigiHulplijn is er om jou te helpen met al jouw vragen over je computer, laptop, smartphone en/of tablet. Het gratis telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur. Bel: 0800-1508.

Gratis online trainingen

Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.

Vraag gratis toegang aan voor een van deze interessante trainingen!
De Koninklijke Bibliotheek en online opleider SkillsTown zijn deze 
samenwerking aangegaan om alle Nederlanders te helpen bij hun 
persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Vraag gratis toegang aan

Klik & Tik

Heb je weinig kennis van en ervaring met computers en het internet? De Bibliotheek Hoeksche Waard helpt je op weg.

Lees hier meer


Bibliotheek Hoeksche Waard en basisvaardigheden

De Bibliotheek helpt ook bij het verbeteren van basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en omgaan met de computer. Meer weten? Bekijk het filmpje....