Cursus DigiVitaler: Online een medisch dossier lezen

Maandag 13 mei 2024 t/m maandag 10 juni 2024 | Buurthuis Me Mekaer, Strijen

Kosten: gratis

Online een medisch dossier bekijken is niet voor iedereen gemakkelijk. De huisartsen van de Hoeksche Waard bieden samen met de Bibliotheek vanaf maandagochtend 13 mei 2024 in buurthuis Me Mekear in Strijen de gratis cursus ‘DigiVitaler’ aan.

Patiënten leren tijdens vier wekelijkse bijeenkomsten hoe zij kunnen inloggen in het patiëntportaal van de huisarts om hun medisch dossier te bekijken en gebruik te maken van de online mogelijkheden zoals het aanvragen van herhaalrecepten, een vraag stellen of een afspraak maken. Later in het jaar wordt de cursus ook in Oud-Beijerland en Goudswaard gegeven.

Digitale toekomst in de zorg

De digitalisering in de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen is in volle gang. Het is dus belangrijk om te leren hoe het medisch dossier thuis op de eigen computer bekeken kan worden. Ook het dossier van ziekenhuizen is online toegankelijk. Patiënten vanaf 16 jaar kunnen online hun medisch dossier van hun huisarts bekijken. Bij sommige huisartsenpraktijken kan online ook een herhaalrecept aangevraagd worden, digitaal een vraag gesteld en/of afspraak gemaakt worden. De patiënt kan in de beveiligde omgeving inloggen via de website van de huisarts. Als een patiënt bij de huisarts is geweest, maakt de huisarts een kort verslag in het medisch dossier. In het online medisch dossier kunnen patiënten thuis het verslag, de gemaakte afspraken en eventuele uitslagen nog eens rustig nalezen.

Cursusdata en locatie

De cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen in buurthuis Me Mekaer, Kerkstraat 73 in Strijen. Het is op maandagochtend 13 mei, 27 mei, 3 juni en 10 juni 2024 van 10.30 tot 12.30 uur.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de cursus DigiVitaler via telefoonnummer 06-8261 9404 of via e-mail ido@debhw.nl of via de balie van de bibliotheek in de woonplaats. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.