Volwassenen

SlimoTheek

In de SlimoTheek leen je slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Slimme technologie is bijvoorbeeld een robotsofzuiger, een eenvoudige tablet, een eenvoudige (mobiele) telefoon of een makkelijke afstandsbediening. Alle inwoners van de Gemeente Hoeksche Waard kunnen gebruikmaken van de SlimoTheek.

Lees meer

De zadenbibliotheek

Ben jij gek op het laten groeien van je eigen planten en groenten? Zit er onder jouw nagels standaard een randje aarde? En draag jij de natuur een warm hart toe? Dan is de zadenbibliotheek iets voor jou! 

Lees meer

Leeskringen

Lees je graag en zou je het leuk vinden hierover met anderen van gedachten te wisselen? In de regio Hoeksche Waard worden verschillende leeskringen georganiseerd waar je bij aan kunt sluiten of je kunt er zelf een opzetten. 

Lees meer

Basisvaardigheden

Meer weten over computers, internet, taal of e-books? Je leert het bij de bibliotheek! Kijk gauw wat je bij ons allemaal kunt bijleren.

Basisvaardigheden


E-books en luisterboeken

Ga naar de Online Bibliotheek

Boek aan huis

Bent u slecht ter been of tijdelijk niet in staat naar de bibliotheek te komen? Dan komt de bibliotheek graag naar u toe!

Lees meer

Historie in de bibliotheek

Vanuit het HIB (historie in de bibliotheek) organiseert de bibliotheek met diverse samenwerkingspartners allerlei lezingen, tentoonstellingen en activiteiten.

Lees meer

Eigen Kracht

Eigen Kracht is een serie maandelijkse lezingen in de Bibliotheek over gezondheid in de Hoeksche Waard. Iedere maand wordt een aspect van gezondheid, preventie en zelfzorg besproken tijdens een bijeenkomst.

Lees meer


Gratis online trainingen

Om je te ondersteunen, kun je gebruikmaken van het gratis aanbod online trainingen. Je hebt keus uit 28 cursussen, allemaal gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Kies wat jou aanspreekt en volg de online trainingen, thuis en op de tijd die jij wilt. Vraag gratis toegang aan via de website van de KB. De Koninklijke Bibliotheek en online opleider SkillsTown zijn deze samenwerking aangegaan om alle Nederlanders te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling

Meld je aan

Online leren - cursussen van de Bibliotheek

Speciaal voor leden van de Bibliotheek is er een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Alle leden van de Bibliotheek  kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden.

Lees meer