Nieuws

Overzicht

Resultaat 1 - 10 (van 82)

 • Wij doen mee met Veerkrachtfestival! Bekijk details

  29 april 2024

  In de Week van de Mentale Gezondheid (20 t/m 26 mei 2024) gaat er een positieve flow door de Hoeksche Waard met het Veerkrachtfestival! Lokale partners organiseren in die week (samen) activiteiten in heel de Hoeksche Waard. Activiteiten voor kinderen, en/of ouders/opvoeders. En natuurlijk voor iedereen daar omheen; opa’s, oma’s, buren, vrijwilligers en professionals. De Bibliotheek Hoeksche Waard doet ook mee en organiseert op woensdag 22 mei de interactieve en muzikale voorstelling 'Samen Schitteren'....

 • Symposium ‘Samen tegen laaggeletterdheid’ Bekijk details

  10 april 2024

  Op 18 maart organiseerde het DigiTaalhuis Hoeksche Waard het Symposium ‘Samen tegen laaggeletterdheid’ in het Oude Raadhuis. Er waren allerlei organisaties en bedrijven aanwezig die bij hun werkzaamheden te maken kunnen krijgen met mensen die laaggeletterd zijn.

 • SlimoTheek feestelijk geopend Bekijk details

  25 maart 2024

  Een feestje voor een mooi initiatief: uitlenen van slimme technologie om langer zelfstandig te blijven. Wethouder Robin Heij opende op 19 maart de SlimoTheek, waar alle Hoeksche Waarders digitale hulpmiddelen mogen lenen om thuis te bekijken, te proberen en mee te experimenteren. Dit is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Hoeksche Waard en de Bibliotheek Hoeksche Waard.

 • Bibliotheek Hoeksche Waard in Een Vandaag Bekijk details

  18 maart 2024

  Afgelopen zaterdag (16 maart) was leesconsulent Felicia te gast in het tv-programma EenVandaag. Het programma ging over verbeteren van het leesniveau van Nederlandse kinderen. Felicia legde uit hoe de Bibliotheek hieraan bijdraagt door 'Bibliotheek op School' in de schijnwerpers te zetten.

 • Yara wint voorleeswedstrijd Read2Me! Bekijk details

  11 maart 2024

  Vier kandidaten streden op 29 februari 2024 om de titel ‘Voorleeskampioen van de Hoeksche Waard’. De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd gehouden in de salon van het Oude Raadhuis van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Klasgenoten, docenten, opa & oma’s en ouders waren er om de voorlezers aan te moedigen.

 • Inloggen Bibliotheek Wise app weer mogelijk op iOS Bekijk details

  1 maart 2024

  De Bibliotheek Wise app werkt weer voor gebruikers met Apple apparatuur (iOS). Er is hard gewerkt om de app weer werkend te krijgen en dat is gelukt.

 • Doe mee met de Hoeksche Verhalenwedstrijd! Bekijk details

  28 februari 2024

  Ben jij gek op verhalen? Zit er vaak een verhaal in je hoofd? En zit je in groep 6, 7 of 8 van de basisschool? Dan is deze wedstrijd iets voor jou! Alle leerlingen van de scholen in De Hoeksche Waard worden uitgenodigd om een spannend, ontroerend of meeslepend verhaal te schrijven en mee te doen met de Hoeksche Verhalenwedstrijd.

 • Boekenweek 2024 Bekijk details

  26 februari 2024

  De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Ook de Bibliotheek Hoeksche Waard viert de wereld van lezen, lachende letters, betoverende taal en blije boeken. Er is van alles te doen rond het boekenweekthema ‘Bij ons in de familie’. Kom naar de bibliotheek, zoek een boek, lees en doe mee.

 • Sarah en Joris winnen Hoeksche Voorleeswedstrijd Bekijk details

  22 februari 2024

  Sarah Donkersloot van CBS de Vliet en Joris van Putten van de Leeuwenhartschool zijn de winnaars van de Hoeksche Voorleeswedstrijd. Deze wedstrijd werd op 31 januari en 6 februari georganiseerd door de Bibliotheek Hoeksche Waard en vond plaats in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland. De wedstrijd was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort de Hoeksche Waard vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale...

 • Activiteiten tijdens Week van de Poëzie Bekijk details

  20 december 2023

  Het thema van de Poëzieweek is ‘thuis’. Bibliotheek Hoeksche Waard biedt de Weesgedichten letterlijk een nieuw thuis! Hoe? Door ramen in het centrum van Oud-Beijerland en Strijen te beschrijven met gedichten. Vrijwillige handletteraars schrijven de gedichten met afwasbare stift op de ramen van de adoptieouders. Een cadeau aan de straat en aan de voorbijgangers!

Paginanavigatie