Wat vertelt jouw hond? presentatie in Oud-Beijerland

5 april 2024, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Kosten: €5,50 (plusabonnement), €6,50 (basisabonnement), €7,50 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lichaamstaal, gedragssignalen en gebaren spreken bij honden duidelijke taal. Als de baasjes het maar begrijpen, gaat dat meestal goed. Wat probeert een hond te vertellen als hij gaapt, krabt of zijn bek aflikt? Gediplomeerd hondendeskundige Miranda van der Meer weet daar alles van. Zij geeft op 5 april een presentatie in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis.

Het levert honden en hun baasjes heel veel op als signalen beter begrepen worden en als mensen besef hebben van de emoties die honden ervaren. Het zal echt positieve invloed hebben op het gedrag van mens en dier. Tijdens deze ochtend doen bezoekers kennis op over lichaamstaal, kalmerende signalen en natuurlijke behoeften én er is gelegenheid om vragen te stellen over hondengedrag.

HELP! Mijn hond…

Blaft/gromt

Is onzeker of bang

Kan niet alleen thuis zijn

Loopt steeds achter me aan

Begrijpt mij niet

Herken jij dit? Kom dan naar de presentatie van
hondengedragsdeskundige Miranda van der Meer. Zij is op 5 april te gast bij de Bibliotheek
Hoeksche Waard in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

Miranda zal je meenemen in de geheimen van de hondentaal. Wil je begrijpen waarom je hond maar niet kan wennen om alleen thuis te zijn, terwijl je toch steeds maar kort weg bent of het rustig opgebouwd hebt? En waarom je hond (blaffend) naar andere honden, mensen of kinderen toe gaat terwijl hij ze eigenlijk heel eng vindt?

Ze zal je uitleg geven waarom je hond steeds achter je aan loopt in huis en wat de emoties zijn achter blaffen of grommen. Ontdek de natuurlijke behoeften van de hond en hoe je je hond beter kunt helpen om zich meer ontspannen te voelen.

In hun eigen taal communiceren honden de hele dag door. Hoe kunnen wij onze hond beter begrijpen en begeleiden?  Tijdens deze informatieve ochtend krijg je meer inzicht in het gedrag jouw hond. Er is ook volop gelegenheid om vragen te stellen.

De gedragsdeskundige voor honden, gespecialiseerd in het welzijn van de hond én verlatingsangstdeskundige, geeft op deze ochtend een inkijkje in het gedrag en het brein van jouw hond. Miranda van der Meer is op 5 april te gast bij de Bibliotheek Hoeksche Waard in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum.

Aanmelden

Aanmelden via onderstaande knop of bij de balie in de Bibliotheek. 

Aanmelden